Przejdź do zawartości strony
ppp@pawlowice.pl | Zadzwoń i dowiedz się wiecej: (32) 47-23-141
Większa czcionka Mniejsza czcionka Zmień kontrast Zmień jasność

Jadłospis


ŚNIADANIE


II ŚNIADANIE


OBIAD

19.02
PONIEDZIAŁEK
chleb zwykły, chleb wieloziarnisty(1) z masłem   pastą jajeczną, rzodkiewką, papryka czerwona(3,7)  herbata czarna z cytrynąjabłko kapuśniak z chlebem(1,9) ryż na mleku z masłem, cukrem(1,7)  woda
20.02
WTOREK
chleb zwykły, chleb wieloziarnisty(1) z masłem dżemem truskawkowym, miodem wielokwiatowym, kakao marchewka do chrupania rosół z lanym ciastem(1,3,9)  potrawa z indyka, kasza jęczmienna,     sałatka z czerwonej kapusty(1)  kompot wieloowocowy 
21.02
ŚRODA
chleb zwykły, chleb kornel żytni (1)  z masłem  pastą z wędliny, ogórkiem zielonym,  szczypiorkiem(3,7,10)  herbata czarna z cytrynąmandarynka zupa cebulowa z grzankami(1,9) spaghetti(1,3) woda
22.02
CZWARTEK
chleb zwykły, chleb kornel żytni (1)  z masłem  pasztetem pieczonym,  pomidorem malinowy(10)  herbata czarna z cytrynąjabłko zupa jarzynowa(1,9)   kotlety z filetu mintaja, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty(1,3,4)  kompot wieloowocowy 
23.02
PIĄTEK
chleb zwykły, chlebem pokrzywowy (1) z masłem(7)  serem żółtym, mix kiełków(7)  herbata czarna z cytrynąbanan zupa fasolowa z ziemniakami(1,7,9)  pierogi z truskawkami z masłem1,3,7)    woda

Numery alergenów występujących w posiłkach:

1. Zboża zawierające gluten

2. Skorupiaki i produkty pochodne

3. Jaja i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne (arachidowe)

6. Soja i produkty pochodne

7. Mleko i produkty pochodne

8. Orzechy

9, Seler i produkty pochodne

10. Gorczyca i produkty pochodne

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne

12. Dwutlenek siarki

13. Łubin

14. Mięczaki

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele agnielskie, liść laurowy, majeranek, bazylia, kminek, papryka słodka, lubczyk, cukier waniliowy, kwasek cytrynowy.

Zgodnie z informacjami od producentów, mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, sezamy, orzeszków ziemnych, łubinu, jaj, soi, selera i gorczycy.

Intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie.

* zgodnie z informacjami od producentów, użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy)