Przejdź do zawartości strony
ppp@pawlowice.pl | Zadzwoń i dowiedz się wiecej: (32) 47-23-141
Większa czcionka Mniejsza czcionka Zmień kontrast Zmień jasność

Jadłospis

Numery alergenów występujących w posiłkach:

ŚNIADANIEII ŚNIADANIEOBIAD
24.01
PONIEDZIAŁEK
chleb zwykły, chleb wieloziarnisty(1) z masłem(7)    kabanos drobiowy na ciepło,    papryka czerwona do chrupania(10) herbata rumiankowawinogrono białe, jabłko kapuśniak z chlebem(1)   kasza manna na mleku   z masłem cukrem, cynamonem(1,7)  woda
25.01
WTOREK
bułka kanapkowa (1) z masłem(7)    serem białym na słodko,   dżemem truskawkowym(7)  herbata czarna z nutą mięty i cytrynąbanan, wafel ryżowyrosół z lanym ciastem(1,3,9)  filet z kurczaka w cieście, ziemniaki,  sałatka z białej kapusty z koperkiem(1,3) kompot wieloowocowy 
26.01
ŚRODA
Dzieci robią same kanapki:  chleb zwykły,  chleb graham(1)  z masłem(7)   pomidorem, ogórkiem zielonym, wędliną(10)  herbata owocowarogalik z marmoladą(1,3,7)  herbata owocowa zupa brokułowa z grzankami(1,7)  łazanki z kiszoną kapustą i kiełbasą(1,3,10)  woda
27.01
CZWARTEK
chleb zwykły (1) z masłem (7)  miodem  zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi(1,7)   herbata z cytrynąkisiel truskawkowy własnej roboty, talarek maślanyzupa ziemniaczana(1)  pieczeń wieprzowa, sos,    kaszą jaglaną,  ogórek kiszony(1)  kompot wieloowocowy 
28.01
PIĄTEK
chleb zwykły, chleb pokrzywowy (7) z masłem(7)  pastą jajeczną, sałatą lodową, szczypiorkiem(3,7)  herbata z cytrynąmandarynkakrupnik(1,9)  paluszki rybne, ziemniaki,    marchewka z jabłkiem(1,3,4)  napój owocowy 

1. Zboża zawierające gluten

2. Skorupiaki i produkty pochodne

3. Jaja i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne (arachidowe)

6. Soja i produkty pochodne

7. Mleko i produkty pochodne

8. Orzechy

9, Seler i produkty pochodne

10. Gorczyca i produkty pochodne

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne

12. Dwutlenek siarki

13. Łubin

14. Mięczaki

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele agnielskie, liść laurowy, majeranek, bazylia, kminek, papryka słodka, lubczyk, cukier waniliowy, kwasek cytrynowy.

Zgodnie z informacjami od producentów, mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, sezamy, orzeszków ziemnych, łubinu, jaj, soi, selera i gorczycy.

Intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie.

* zgodnie z informacjami od producentów, użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy)