Przejdź do zawartości strony
ppp@pawlowice.pl | Zadzwoń i dowiedz się wiecej: (32) 47-23-141
Większa czcionka Mniejsza czcionka Zmień kontrast Zmień jasność

Jadłospis

ŚNIADANIEII ŚNIADANIEOBIAD
13 .09
PONIEDZIAŁEK
chleb zwykły, (1)  z masłem (7)    kiełbasa na ciepło, ketchup(10) herbata z cytrynąjabłko żurek śląski(1,7)  kluski na parze z masłem cukrem pudrem(1,3,7)  woda
14 .09
WTOREK
chleb zwykły, (1)  z masłem (7)  dżemem brzoskwiniowym,   serem białym na słodko(7) herbata z cytrynąkiwi zupa kalafiorowa(1)  gulasz wieprzowy, kasza jęczmienną,    sałatka z czerwonej kapusty(1) kompot wieloowocowy 
15 .09
ŚRODA
chleb zwykły,  (1)  z masłem (7)     pomidorem, ogórkiem zielonym  herbata z cytrynągruszkazupa grochowa z grzankami(1,7)  łazanki z kapustą kiszoną i kiełbasą(1,3,10)  napój malinowy
16.09
CZWARTEK
chleb zwykły,  (1)  z masłem (7)    zupa mleczna z płatkami owsianymi    i rodzynkami(1,7) herbata z cytrynąśliwkarosół z kasza manną(1,9) kotlet szarpany, ziemniaki,    sałata z buraczków i papryki(3) kompot wieloowocowy  
17.09
PIĄTEK
chleb zwykły,  (1) z masłem (7)   pasta śledziową, szczypiorkiem(3,4,7)  herbata z cytrynąmarchewka do chrupania zupa pomidorowa z makaronem(1,7) pierogi z truskawkami z masłem cukrem(1,3,7)  woda 

Numery alergenów występujących w posiłkach:

1. Zboża zawierające gluten

2. Skorupiaki i produkty pochodne

3. Jaja i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne (arachidowe)

6. Soja i produkty pochodne

7. Mleko i produkty pochodne

8. Orzechy

9, Seler i produkty pochodne

10. Gorczyca i produkty pochodne

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne

12. Dwutlenek siarki

13. Łubin

14. Mięczaki

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele agnielskie, liść laurowy, majeranek, bazylia, kminek, papryka słodka, lubczyk, cukier waniliowy, kwasek cytrynowy.

Zgodnie z informacjami od producentów, mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, sezamy, orzeszków ziemnych, łubinu, jaj, soi, selera i gorczycy.

Intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie.

* zgodnie z informacjami od producentów, użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy)