Przejdź do zawartości strony
ppp@pawlowice.pl | Zadzwoń i dowiedz się wiecej: (32) 47-23-141
Większa czcionka Mniejsza czcionka Zmień kontrast Zmień jasność

Jadłospis


ŚNIADANIE


II ŚNIADANIE


OBIAD

05.12
PONIEDZIAŁEK
chleb zwykły, chleb wieloziarnisty(1)  z masłem(7)  serm białym na słono ze szczypiorkiem,   ogórkiem zielonym, papryką kolorową(7) herbata czarna z cytrynąjabłkożurek śląski z ziemniakami i kiełbasą(1,7,10)  kluski na parze z jogurtem    truskawkowym(1,3,7)  woda
06.12
WTOREK
bułka kanapkowa (1) z masłem(7)   miodem wielokwiatowym, dżemem wiśniowym, herbata czarna z cytrynąmarchewka do chrupaniarosół z lanym ciastem(1,3,9)  pałeczki z kurczaka w rękawie, ziemniaki, sałatka z czerwonej kapusty, kompot wieloowocowy 
07.12
ŚRODA
Dzieci same robią kanapki: chleb zwykły, chleb cebulowy (1) z masłem (7)   wędliną, pomidorem, rzodkiewką(10) herbata czarna z cytrynąrogaliki z serem białymzupa  grochowa z grzankami(1,7)  kopytka ziemniaczane    okraszone boczkiem(3,10)  woda
08.12
CZWARTEK
chleb zwykły, chleb cebulowy (1) z masłem (7)   zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi,   czekoladowymi(1,7)  herbata czarna z cytrynągruszkazupa kalafiorowa(1)  gulasz wieprzowy, kasza jęczmienna,     ogórek kiszony(1) kompot wieloowocowy 
09.12
PIĄTEK
 chleb zwykły, chleb pokrzywowy(1) z masłem(7)   pastą śledziową, ogórkiem zielonym(3,4,7)  herbata czarna z cytryną jabłkobarszcz czerwony zabielany, ½ jajka(1,3,7)  pierogi z jagodami  z masłem, cukrem(1,7)  woda

Numery alergenów występujących w posiłkach:

1. Zboża zawierające gluten

2. Skorupiaki i produkty pochodne

3. Jaja i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne (arachidowe)

6. Soja i produkty pochodne

7. Mleko i produkty pochodne

8. Orzechy

9, Seler i produkty pochodne

10. Gorczyca i produkty pochodne

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne

12. Dwutlenek siarki

13. Łubin

14. Mięczaki

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele agnielskie, liść laurowy, majeranek, bazylia, kminek, papryka słodka, lubczyk, cukier waniliowy, kwasek cytrynowy.

Zgodnie z informacjami od producentów, mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, sezamy, orzeszków ziemnych, łubinu, jaj, soi, selera i gorczycy.

Intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie.

* zgodnie z informacjami od producentów, użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy)