Przejdź do zawartości strony
ppp@pawlowice.pl | Zadzwoń i dowiedz się wiecej: (32) 47-23-141
Większa czcionka Mniejsza czcionka Zmień kontrast Zmień jasność

Jadłospis


ŚNIADANIE


II ŚNIADANIE


OBIAD

20.06
PONIEDZIAŁEK
bułka maślana z kruszonką (1) z masłem(7)   dżemem brzoskwiniowym,    miodem wieloowocowym, herbata rumiankowatruskawki rosół z ryżem(1,9)  kotlet  drobiowy, ziemniaki, marchewka zasmaża z groszkiem(1,3,7), kompot wieloowocowy
21.06
WTOREK
chleb zwykły, chleb wieloziarnisty (1) z masłem(7)  wędliną, pomidorem, sałatą zieloną(10)  herbata czarna z cytryną banan  żurek drobiowy(1,7)  kasza manna na mleku masłem    cukrem i cynamonem(1,3,7)  woda
22.06
ŚRODA
bułka kukurydziana (1)  z masłem(7)    pasztetem drobiowym, ogórkiem zielonym(10)  herbata owocowatruskawki zupa brokułowa z grzankami(1,7)  spaghetti(1,3)  woda
23.06
CZWARTEK
chleb zwykły,  chleb graham(1)  z masłem(7) zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi(1,7)  herbata czarna z cytryną ciasto jogurtowe  z owocami(1,3,7)zupa ziemniaczana(1) gulasz wieprzowy, kaszą jęczmienną,   ogórkiem kiszonym(1)  kompot wieloowocowy
24.06
PIĄTEK
chleb zwykły, chleb pokrzywowy (7) z masłem(7)    serem żółtym,  jajkiem,  szczypiorkiem(3,7)  herbata z mięta jabłkozupa koperkowa(1,7)  kotlety rybne, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty marchewki i jabłka (1,3,4) napój malinowy 

Numery alergenów występujących w posiłkach:

1. Zboża zawierające gluten

2. Skorupiaki i produkty pochodne

3. Jaja i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne (arachidowe)

6. Soja i produkty pochodne

7. Mleko i produkty pochodne

8. Orzechy

9, Seler i produkty pochodne

10. Gorczyca i produkty pochodne

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne

12. Dwutlenek siarki

13. Łubin

14. Mięczaki

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele agnielskie, liść laurowy, majeranek, bazylia, kminek, papryka słodka, lubczyk, cukier waniliowy, kwasek cytrynowy.

Zgodnie z informacjami od producentów, mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, sezamy, orzeszków ziemnych, łubinu, jaj, soi, selera i gorczycy.

Intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie.

* zgodnie z informacjami od producentów, użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy)