Przejdź do zawartości strony
ppp@pawlowice.pl | Zadzwoń i dowiedz się wiecej: (32) 47-23-141
Większa czcionka Mniejsza czcionka Zmień kontrast Zmień jasność

Jadłospis


ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE
OBIAD
7 czerwiec
PONIEDZIAŁEK
chleb zwykły, chleb IG (1) z masłem (7)  pasta śledziową, szczypiorkiem(3,4,7)  herbata z cytrynąjabłkazupa ogórkowa(1,7)  kopytka z białego sera z masłem cukrem(1,3,7)  woda
8 czerwiec
WTOREK
bułka maślana z kruszonką  (1)     z masłem(7) miodem  herbata z cytrynąkiwi rosół z makaronem(1,3,9)  kotlet drobiowy, ziemniaki, mizeria((1,3,7)  kompot wieloowocowy 
9 czerwiec
ŚRODA
chleb zwykły, chleb wieloziarnisty  (1)    z masłem (7) pasztetem drobiowym,   ogórkiem zilonym(10)  herbata z cytrynągruszka zupa cebulowa z grzankami(1,7)  spaghetti(1,3)  woda
10 czerwiec
CZWARTEK
chleb zwykły, chleb IG  (1) z masłem (7)    zupa mleczna z płatkami owsianymi(1,7)  herbata z cytrynąwinogrono białezupa ziemniaczana(1) pieczeń wieprzowa, sos, kasza jęczmienna     sałatka z białej kapusty z koperkiem(1)  kompot wieloowocowy 
11 czerwiec
PIĄTEK
chleb zwykły, chleb wieloziarnisty (1)  z masłem (7)serem żółtym, pomidorem(7)  herbata z cytrynąśliwkazupa fasolowa(1,7)   pierogi z truskawkami z masłem cukrem(1,3,7) napój malinowy

Numery alergenów występujących w posiłkach:

1. Zboża zawierające gluten

2. Skorupiaki i produkty pochodne

3. Jaja i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne (arachidowe)

6. Soja i produkty pochodne

7. Mleko i produkty pochodne

8. Orzechy

9, Seler i produkty pochodne

10. Gorczyca i produkty pochodne

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne

12. Dwutlenek siarki

13. Łubin

14. Mięczaki

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele agnielskie, liść laurowy, majeranek, bazylia, kminek, papryka słodka, lubczyk, cukier waniliowy, kwasek cytrynowy.

Zgodnie z informacjami od producentów, mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, sezamy, orzeszków ziemnych, łubinu, jaj, soi, selera i gorczycy.

Intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie.

* zgodnie z informacjami od producentów, użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy)