Jadłospis
ŚNIADANIE | II ŚNIADANIE | OBIAD | |
12.06 PONIEDZIAŁEK | chleb zwykły, chlebem wieloziarnistym (1) z masłem(7) pasta z szynki, zielona cebulka(3,7,10) herbata czarna z cytryną | marchewka do chrupania | zupa kapuśniak(1,9) naleśniki z dżemem truskawkowym(1,3,7) woda |
13.06 WTOREK | rogal z masłem (1) z masłem(7) dżemem brzoskwiniowym, serkiem homogenizowanym(7) herbata czarna z cytryną | jabłko | rosół z ryżem(1,9) kotlet szarpany, ziemniaki, sałata zielona ze śmietaną(3,7) kompot wieloowocowy |
14.06 ŚRODA | chleb zwykły, chlebem wieloziarnistym (1) z masłem(7) pasztet, ogórek kiszony(10) herbata czarna z cytryną | truskawki | zupa fasolowa(1,7,9) łazanki(1,3,10) napój malinowy |
15.06 CZWARTEK | chleb zwykły, chlebem wieloziarnistym (1) z masłem(7) zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi(1,7) herbata czarna z cytryną | gruszka | zupa kalafiorowa(1,9) pieczeń, sos, ziemniaki, sałatka z białej kapusty, jabłka, marchewki(1,7) kompot wieloowocowy |
16.06 PIĄTEK | chleb zwykły, chleb pokrzywowy(1) z masłem(7) pasta śledziowa, pomidorki koktajlowe(3,4,7) herbata czarna z cytryną | rogalik z marmoladą | barszcz czerwony zabielany(1,7,9) ryż na mleku z prażonymi jabłkami masłem cukrem(1,7) woda |
Numery alergenów występujących w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy
9, Seler i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin
14. Mięczaki
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele agnielskie, liść laurowy, majeranek, bazylia, kminek, papryka słodka, lubczyk, cukier waniliowy, kwasek cytrynowy.
Zgodnie z informacjami od producentów, mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, sezamy, orzeszków ziemnych, łubinu, jaj, soi, selera i gorczycy.
Intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie.
* zgodnie z informacjami od producentów, użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy)