Przejdź do zawartości strony
ppp@pawlowice.pl | Zadzwoń i dowiedz się wiecej: (32) 47-23-141
Większa czcionka Mniejsza czcionka Zmień kontrast Zmień jasność

Jadłospis


ŚNIADANIE


II ŚNIADANIE


OBIAD

20.03
PONIEDZIAŁEK
chleb zwykły, chlebem wieloziarnistym  (1)  pasta ze szynki, ogórek zielony , rzodkiewką(3,7,10)  herbata czarna z cytrynąjabłko  żurek śląski z kiełbasą(1,7,9,10)  kasza manna na mleku z masłem    cukrem(1,7)  woda
21.03
WTOREK
rogal z makiem  (1) z masłem (7)  miodem    wielokwiatowym,  dżemem malinowym   herbata czarna z cytrynąkiwi krupnik(1,9)  kotle mielony, ziemniaki,     mizeria z koperkiem(1,3,7) kompot wieloowocowy 
22.03
ŚRODA
chleb zwykły, chlebem wieloziarnistym (1)  pomidorem, wędliną, sałatą zielona(10) herbata czarna z cytrynągruszka zupa kalafiorowa(1,9)   bigos z bułką kanapkowa(1)  napój malinowy
23.03
CZWARTEK
chleb zwykły, chleb chia  (1) z masłem (7)  zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi(1,7)  herbata czarna z cytrynąmix:jabłko z marchewkąrosół z ryżem(1,9)  pieczeń z indyka, sos, kaszą jęczmienną, sałatka z czerwonej kapusty(1)  kompot wieloowocowy 
24.03
PIĄTEK
chleb zwykły, chleb pokrzywowy(1) z masłem(7)   pastą śledziową, szczypiorkiem(3,4,7)  herbata czarna z cytryną banan zupa cebulowa(1,9) pierogi z truskawkami z masłem cukrem(1,7)   woda

Numery alergenów występujących w posiłkach:

1. Zboża zawierające gluten

2. Skorupiaki i produkty pochodne

3. Jaja i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne (arachidowe)

6. Soja i produkty pochodne

7. Mleko i produkty pochodne

8. Orzechy

9, Seler i produkty pochodne

10. Gorczyca i produkty pochodne

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne

12. Dwutlenek siarki

13. Łubin

14. Mięczaki

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele agnielskie, liść laurowy, majeranek, bazylia, kminek, papryka słodka, lubczyk, cukier waniliowy, kwasek cytrynowy.

Zgodnie z informacjami od producentów, mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, sezamy, orzeszków ziemnych, łubinu, jaj, soi, selera i gorczycy.

Intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie.

* zgodnie z informacjami od producentów, użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy)