Przejdź do zawartości strony
ppp@pawlowice.pl | Zadzwoń i dowiedz się wiecej: (32) 47-23-141
Większa czcionka Mniejsza czcionka Zmień kontrast Zmień jasność

Jadłospis


ŚNIADANIE


II ŚNIADANIE


OBIAD

12.06
PONIEDZIAŁEK
chleb zwykły, chlebem wieloziarnistym (1)    z masłem(7) pasta z szynki, zielona cebulka(3,7,10)  herbata czarna z cytrynąmarchewka do chrupania zupa kapuśniak(1,9) naleśniki z dżemem truskawkowym(1,3,7) woda
13.06
WTOREK
rogal z  masłem  (1) z masłem(7) dżemem brzoskwiniowym, serkiem homogenizowanym(7) herbata czarna z cytrynąjabłkorosół z ryżem(1,9) kotlet szarpany, ziemniaki, sałata zielona ze śmietaną(3,7)  kompot wieloowocowy 
14.06
ŚRODA
chleb zwykły, chlebem wieloziarnistym (1)   z masłem(7) pasztet, ogórek kiszony(10) herbata czarna z cytrynątruskawki zupa fasolowa(1,7,9) łazanki(1,3,10) napój malinowy
15.06
CZWARTEK
chleb zwykły, chlebem wieloziarnistym (1)  z masłem(7) zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi(1,7) herbata czarna z cytrynągruszkazupa kalafiorowa(1,9) pieczeń, sos, ziemniaki, sałatka z białej kapusty, jabłka,  marchewki(1,7)  kompot wieloowocowy 
16.06
PIĄTEK
 chleb zwykły, chleb pokrzywowy(1) z masłem(7) pasta śledziowa, pomidorki koktajlowe(3,4,7) herbata czarna z cytryną rogalik z marmoladąbarszcz czerwony zabielany(1,7,9) ryż na mleku z prażonymi jabłkami masłem cukrem(1,7)   woda

Numery alergenów występujących w posiłkach:

1. Zboża zawierające gluten

2. Skorupiaki i produkty pochodne

3. Jaja i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne (arachidowe)

6. Soja i produkty pochodne

7. Mleko i produkty pochodne

8. Orzechy

9, Seler i produkty pochodne

10. Gorczyca i produkty pochodne

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne

12. Dwutlenek siarki

13. Łubin

14. Mięczaki

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele agnielskie, liść laurowy, majeranek, bazylia, kminek, papryka słodka, lubczyk, cukier waniliowy, kwasek cytrynowy.

Zgodnie z informacjami od producentów, mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, sezamy, orzeszków ziemnych, łubinu, jaj, soi, selera i gorczycy.

Intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie.

* zgodnie z informacjami od producentów, użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy)